+358 40 558 9225‬ info@pego.fi

PEGO PRO Ville Karhu ja kuukauden treenivinkki

 

Hartioiden oikeanlainen liike taakseviennissä

 

Taakseviennin tärkeyttä hyvän pallon lyömisen perustana ei voi liikaa korostaa. Oikein suoritetun taakseviennin seurauksena pelaajalla on mahdollisuus tehdä hyvä suunnanvaihto, palloontulo ja lopulta tehokas osuma. Mikäli pelaajalla on taakseviennissä teknisiä haasteita, on hyvä pallon lyöminen vaikeaa. 

Taakseviennin liikkeellelähtö alkaa hartioista. Takakäden hartia nousee ylöspäin ja johtokäden (kohteen puoleinen käsi) olkapää työntyy leuan alle. Samalla yläselkä kiertyy. 

Hartioiden kiertyminen taakseviennissä tulisi olla kohtisuorassa selkärankaan nähden. Johtokäden olkapää siis putoaa hieman alaspäin ja takakäden puoleinen olkapää nousee ylöspäin. Kiertoliikkeen lisäksi hartioissa tapahtuu siten myös ylös-alas -keinuliikettä. Yleinen virhe taakseviennissä on kiertää hartioita lähes vaakatasossa. Tämä johtaa liian matalaan taaksevientiin ja vaikeuksiin suunnanvaihdossa. 

 

Voit harjoitella oikeanlaista hartioiden liikettä seuraavasti:

Ota alkuasento ja aseta maila tai suuntatikku rintakehälle poikittain. Laita käsivarret mailan/suuntatikun päälle ristiin niin, että sormenpäät koskettavat olkapäitä. Aloita taaksevienti kiertämällä hartioita. Mailan varsi / suuntatikku osoittaa kiertoliikkeen alussa viistosti alaspäin ja taakseviennin lopussa suoraan eteesi n. 2 metrin päähän maahan. Hahmottamisen avuksi voit käyttää esimerkiksi peiliä. Videon aiheesta löydät täältä.

 

Tsemppiä treenihin,

Ville Karhu BMW PEGO Golf School